Gå vidare till innehåll

Veho Import AB ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige

Från och med 1 oktober är Veho Import AB ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige. Veho Import, med bas i Malmö, är en del av den finska Veho-koncernen som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 1939. Veho Import AB tar över lastbilsverksamheten från Mercedes-Benz Sverige AB. Förvärvet är en viktig del i Vehos långsiktiga tillväxtstrategi.

I Sverige säljer Mercedes-Benz omkring 800 tunga lastbilar årligen, och totalt är ca 6 500 fordon i trafik. Det är alltså en stor affär både för försäljning och eftermarknad som Veho Import nu tar över.

Tobias Segerstad, vd Veho Import AB
Tobias Segerstad, vd Veho Import AB.

– Vi är generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Finland, Estland, Lettland och Litauen sedan tidigare och vi säljer lastbilar vid fyra anläggningar i Sverige. Detta är alltså verkligen produkter som vi har i blodet. Vi ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare, återförsäljare och kunder fortsätta utveckla den svenska marknaden för Mercedes-Benz Lastbilar, säger Veho Imports vd Tobias Sigerstad.

I och med förvärvet av lastbilsverksamheten i Sverige kommer Veho i fortsättningen att årligen leverera totalt omkring 5 000 lastbilar på de olika marknaderna.

Vid Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige ser man också positivt på framtiden. Alla personer som arbetat inom verksamheten kommer att följa med till Veho Import AB som får sitt kontor i Hyllie i Malmö.

Bengt-Ove Hedborg – chef för försäljning och service för Mercedes Lastbilar i Sverige.
Bengt-Ove Hedborg – chef för försäljning och service för Mercedes Lastbilar i Sverige.

– Vi har jobbat hårt och länge med att få alla pusselbitar på plats, men nu trycker vi på knappen och kör. Vi har en hel del tankar om framtiden och vad vi ska göra och vi är 30 personer som är på hugget, säger Bengt-Ove Hedborg som är chef för försäljning och service för Mercedes Lastbilar i Sverige.

Vehos långa erfarenhet i Norden och Baltikum samt ett starkt och dedikerat nätverk i Sverige menar företaget är förutsättningar för att kunna erbjuda goda kundupplevelser och tillgänglighet för Sveriges lastbilskunder.

– Vi vet vad lastbilskunder kräver när det gäller bra tillgänglighet på verkstäder och reservdelar, och det kommer vi satsa hårt på att utveckla i Sverige. En annan nyckelfråga är att skapa hållbara lösningar för transportbranschen, vilket vi redan jobbar med tillsammans med våra kunder. Elektrifiering är inte något vi planerar för – vi är redan där, säger Sigerstad.

Veho grundades som generalagent för Mercedes-Benz i Finland 1939 och har varit familjeägt sedan dess. 2021 omsatte företaget 1,4 miljarder euro och hade 2 200 anställda.

Läs mer om övertagandet av verksamheten här:
Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

6 februari, 2023 / Lastbilar
20 oktober, 2022 / Lastbilar
6 oktober, 2022 / Lastbilar
28 juli, 2022 / Lastbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Mercedes Benz Trucks Nyheter

Mercedes-Benz Sverige