Gå vidare till innehåll

Mercedes-Benz tar fram eldriven trailerdragare med 50 mils räckvidd.

Mercedes-Benz har byggt de första prototyperna av en kommande fjärrversion av eldrivna eActros. Lastbilen blir en trailerdragare för 40-tons ekipage och ska ha en räckvidd på ca 50 mil. Den kommer också att få stöd för så kallad ”Megawatt laddning”.

Intresset för eldrivna lastbilar växer kraftigt och Mercedes-Benz släpper nyheter på löpande band. Lagom till att de första exemplaren av eActros för distribution kommit i trafik i Sverige är de första prototyperna av fjärrversionen eActros LongHaul klara.

Distributionsversionen byggs på boogiechassi med upp till 27 tons totalvikt och 40 mils räckvidd. LongHaulversionen blir en trailerdragare som är anpassad för den internationella totalvikten på trailerekipage på 40 ton. Bilen ska klara ca 50 mil på en laddning och ska vara klar för serieproduktion 2024.

eActros LongHaul kommer att få stöd för så kallad ”Megawatt charging”. Megawatt Charging System (MCS) är ett nytt laddsystem för tunga fordon som ska göra det möjligt att ladda med upp till ca 3,75 Megawatt eller 3,750 KW. Tio gånger mer än dagens snabbladdare.

Daimler (Mercedes-Benz), Traton (Scania och MAN) samt Volvo samarbetar för att skapa ett publikt nätverk av dessa snabbladdare som transportörer kan använda oavsett lastbilsmärke. Fyra laddplatser i Tyskland är redan projekterade för att testa systemet i verklig användning.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

6 februari, 2023 / Lastbilar
20 oktober, 2022 / Lastbilar
6 oktober, 2022 / Lastbilar
4 oktober, 2022 / Lastbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Mercedes Benz Trucks Nyheter

Mercedes-Benz Sverige