Gå vidare till innehåll

Mercedes-Benz modernaste lastbilsanläggning har öppnat i Malmö.

Malmö är Mercedes-Benz lastbilars starkaste fäste i Sverige. Nu har staden också en av Europas modernaste lastbilsanläggningar för märket sedan Veho Trucks i veckan öppnade på Stora Bernstorp.

Häromåret beslöts att Veho Bil skulle ta över försäljning och service av Mercedes-Benz tunga lastbilar i Malmö. Den 1 juni öppnade Veho Trucks på Stora Bernstorp och det är en renodlad lastbilsanläggning i storformat. Här finns verkstadsyta på totalt 2.400 kvm med plats för nio lastbilar med släp samtidigt. Två av platserna har smörjgrop och här finns möjlighet att lyfta upp ett helt 25,25 meter långt ekipage. Dessutom finns en tvätthall.

Man får också ett stort showroom med plats att visa tunga lastbilar inomhus samt stora ytor utomhus.

– Malmö är den stad där Mercedes-Benz lastbilar har allra högst marknadsandel i Sverige och det har skapat ett behov av en dedikerad lastbilsanläggning, säger Jens Tittel som är chef för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

– Vi är väldigt glada att Veho storsatsar och har öppnat denna helt nya och toppmoderna anläggning.

Den nya anläggningen ligger på Stora Bernstorp mellan Malmös Yttre och Inre Ringväg med bara en kilometer till vardera.

– Att den är placerad lättillgängligt och ett stenkast från E6:an kommer vara en stor fördel för alla Mercedes-Benz lastbilskunder i regionen. Och även för all den internationella trafik som passerar Malmö.

Veho Trucks är en del av finländska Veho Bil OY som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 30-talet. I Sverige säljer man märkets fordon i alla storlekar och har sedan tidigare lastbilsanläggningar i Örebro, Karlstad, Gävle och Västerås.

– Detta blir verkligen ett jättelyft, säger Admir Begovic som är platschef på den nya Malmö-anläggningen. Admir var tidigare ansvarig för lastbilsverksamheten på Mercedes-Benz Försäljnings AB i Malmö.

– Vi får inte bara perfekt placerade och stora lokaler med all den modernaste tekniken. Vi kommer också ha mycket generösa öppettider. Dessutom har vi rekryterat väldigt erfarna chefer både för verkstad och reservdelar. Sammantaget gör detta att vi kommer att kunna ge Mercedes-Benz lastbilskunder en service av allra högsta klass.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

6 februari, 2023 / Lastbilar
20 oktober, 2022 / Lastbilar
6 oktober, 2022 / Lastbilar
4 oktober, 2022 / Lastbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Mercedes Benz Trucks Nyheter

Mercedes-Benz Sverige