Gå vidare till innehåll

Mercedes-Benz Uptime – Nu kan vi hitta felen innan de inträffat.

Mercedes-Benz Uptime är en helt ny servicetjänst som tar uppkopplad servicekommunikation till en ny nivå. Systemet kan inte bara meddela om problem som uppstår – det kan till och med berätta om saker som ännu inte hänt.

Med Mercedes-Benz Uptime används lastbilens sensorer för att samla in data medan den körs.  Sedan analyseras denna data centralt i realtid och både förare och åkeri direkt besked om detta och vad som bör göras.

Kolla filmen ovan…

Vet innan service vad som ska göras.

Ett typexempel är inför en service. Bilen berättar själv för verkstaden att det är dags för service, och vilka extra åtgärder som ska utföras. Kanske ett bromsbyte?
Det betyder att verkstaden – redan när den ringer upp för att boka in en tid – vet hur lång tid besöket kommer att ta och kan ha alla delar hemma och rätt personal på plats. Det gör att planering blir lättare för både åkare och verkstad och att alla sparar tid.
Kolla filmen ovan…

När du blir uppringd är verkstaden redan bokad.

Om Uptime upptäcker en akut risk för ett haveri – eller ser att något redan hänt – kontaktas kunden direkt på svenska av Mercedes-Benz kundtjänst. Kundtjänst-personalen ser exakt var bilen finns och hjälper till att hitta en verkstad i närheten. De kontaktar också verkstaden och ser till att den kan ha alla delar och resurser tillgängliga.  Är det så att det räcker med en servicebil så ser de till att en sådan rings ut direkt.

Kolla filmen ovan…

Problem som ännu inte uppstått.

Uptime analyserar också information på ett helt unikt sätt. Till exempel kan olika sensorer var och en säga att det finns ett icke-akut problem. Men Uptime kan inse att dessa signaler tillsammans kan vara tecken på ett större problem som ännu ej inträffat och då varnar den för att det är risk för ett haveri om inget görs.

Till exempel kan motortemperaturen höjas snabbare än vad som är normalt. Det är ju dock ingen fara så länge temperaturen inte är för hög. Men – något är ju inte bra – och det ser Uptime. Det betyder att ett litet problem – som kanske en igensatt kylare – kan åtgärdas innan något större inträffar.

Vill du läsa mer om Uptime kan du hitta mer information här:

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

6 februari, 2023 / Lastbilar
20 oktober, 2022 / Lastbilar
6 oktober, 2022 / Lastbilar
4 oktober, 2022 / Lastbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Mercedes Benz Trucks Nyheter

Mercedes-Benz Sverige